Логотип сайту

Як приготувати вівсяне печиво?

Как приготовить овсяное печенье?

Вівсяне печиво є, мабуть, самим популярним печивом у дорослих і дітей. І справа тут не тільки в користь продукту, але і в неповторному смаку з дитинства. У магазині можна знайти величезну кількість вівсяного печива від різних виробників, але знайти таке, як раніше, серед них складно, тому кращий спосіб у цій ситуації - приготувати його в домашніх умовах самостійно. Розглянемо докладніше, як приготувати вівсяне печиво.

Легкий рецепт

Цей рецепт підійде і для дітей.

Інгредієнти

  • 115 грам вершкового масла (розімніть його заздалегідь);
  • 70 грам цукру;
  • 120 грам пшеничного борошна;
  • 150 грам вівсяних пластівців;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 0,5 чайної ложки кориці;
  • 0,5 склянки сушеної журавлини або інших ягід і сухофруктів (ізюм, курага, чорниця - за бажанням);
  • с;оль.
  • Приготування

  • Викладіть в окрему ємність масло, ванільний цукор, збийте міксером до однорідного стану.
  • Додайте яйця до масла і цукру, знову збийте.
  • В окремій ємності змішати борошно, корицю, соду і сіль.
  • Додайте до суміші вівсяні пластівці і сушені фрукти або ягоди.
  • Ретельно перемішайте.
  • З'єднайте суміш з борошном і маслом, вимісіть і перемішуйте до однорідного стану.
  • Сформуйте майбутнє печиво.
  • Розігрійте духовку до 180-200 градусів.
  • Викладіть на деко пергаментний папір, зверху печиво і відправте в духовку на 10-15 хвилин.
  • Готово!

    Вівсяне печиво по ГОСТу

    Той самий рецепт радянського і багатьма улюбленого печива.

    Інгредієнти

  • 170 грам пшеничного борошна;
  • 75 грамів вівсяної муки;
  • 85 грам вершкового масла;
  • 185 грам цукру;
  • 30 грам родзинок;
  • 0,5 чайної ложки кориці;
  • 0,3 чайної ложки соди;
  • 0,3 чайної ложки солі;
  • 50 мілілітрів води;
  • 1 г ваніліну.
  • Приготування

  • Ретельно промийте родзинки і подрібніть в кавомолці до однорідного стану.
  • Змішайте отриманий родзинки з цукром і ваніліном. Часто можна почути поради з приводу того, що цукор теж потрібно подрібнювати. Але це робити зовсім не обов'язково.
  • В отриману суміш додайте вершкове масло і перемішайте до однорідного стану.
  • Розчиніть у воді сіль і змішайте з корицею, додайте до масла з цукром і родзинками, потім висипте вівсяну муку і в процесі перемішування не поспішаючи додавайте борошно пшеничне. Якщо вам здалося, що тісто сухе або воно кришиться, додайте трохи води.
  • Розкачайте тісто і з допомогою формочок або склянки виріжте рівні однакові кружечки.
  • Викладіть на деко і готуйте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 10-12 хвилин до золотистого кольору.
  • Приємного апетиту!

    Також вам можуть бути цікаві статті на схожі теми:

  • Як спекти печиво
  • Як приготувати печиво
  • Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту