Логотип сайту

Як приготувати тісто для піци?

Как приготовить тесто для пиццы?

Мабуть, складно уявити людину, байдужу до цього незамінного страви... Піца! Італійці справді знають толк в їжі. Національне блюдо цих пристрасних натур підкорила серця багатьох.

Тонкий шар тіста і різноманітні начинки, серед яких кожен знайде собі до смаку.

Отже, тісто. Спробуємо розібратися, як приготувати тісто для піци, і які існують варіанти його.

Зміст: види тіста для піци

Бездріжджове тісто:

  • Прісне тісто для піци зі сметаною;
  • Прісне тісто для піци без сметани.
  • Тісто для піци на дріжджах:

  • Безопарне дріжджове тісто;
  • Здобне опарне тісто для піци.
  • Листкове тісто:

  • Листкове прісне тісто;
  • Листкове тісто для піци на кефірі.
  • Приготування тіста для піци

    Бездріжджове тісто

    Прісне тісто для піци зі сметаною

    Продукти:

  • сметана - 1 стакан
  • пшеничне борошно - 2 склянки
  • сливоч. масло - 2 ст. лож.
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 1 столів. лож.
  • солі - 1/2 чайної лож.
  • Прісне тісто для піци без сметани

    Продукти:

  • пшеничне борошно - 2 скл.
  • сливоч. олія - 200 грамів
  • горілка/коньяк - 2 ст. лож.
  • цукор - 1 столів. лож.
  • солі - 1/2 чайної лож.
  • Приготування:

  • Просіяти борошно гіркою. Зробити в ній ямку.
  • Покласти в цю ямку сметану, розм'якшене масло, сіль, цукор, яйця.
  • Інтенсивними рухами замісити тісто. Сформувати з нього кулю і дати "відпочити" 30-40 хв.
  • Розкачати тісто (кількість піц залежить від їх розміру) і додавати улюблені начинки.
  • Тісто для піци на дріжджах

    Врахуйте, таке тісто використовується для приготування піци пишних форм.

    Безопарне дріжджове тісто

    Продукти (на 1 кг виробів):

  • пшеничне борошно - 4 склянки
  • ростить. масло - 3 - 4 ст. лож.
  • цукор - 1-2 ст. лож.
  • яйце - 1 шт.
  • дріжджі - 20 г
  • вода (або молоко) - 1 склянка
  • солі - 1/2 чайної лож.
  • Приготування:

  • Розчинити дріжджі в тепленькій воді (молоці).
  • Далі: сіль, цукор, яйце, просіяне борошно. Замісити тісто (5-7 хвилин), щоб вийшло без грудочок, не круте.
  • В кінці замісу додати тепле раст. масло. Обережно перемішати, накрити кришкою (або полотенчиком), поставити в тепле місце (28-30 град.)
  • Приблизно через 2 години тісто підніметься. Обережно примніть його.
  • Ще через хвилин 40-50 тісто знову підніметься. Обімніть його і викладайте на стіл (посипаний борошном).
  • Формуйте піцу (чи іншу випічку).
  • Здобне опарне тісто для піци

    Підійде для приготування екзотичних видів піци (наприклад, з ананасами). Піца на такому тесті придбає особливу пікантність.

    Продукти (на 1200 грамів виробів):

  • пшеничне борошно - 4 склянки
  • сливоч. масло - 4-8 ст. лож.
  • цукор - 4-8 ст. лож.
  • яйця - 2-8 шт.
  • дріжджі - 20 г
  • вода (молоко) - 1/2 склянки
  • солі - 1/2 чайної лож.
  • Приготування:

  • Замісити опару. Для цього: теплу рідину (воду або молоко), дріжджі і половину необхідної борошна змішати (це базікало).
  • Залишити походити годинки на 3-3,5 в теплому місці. На поверхні Ви побачите бульбашки виходить вуглекислого газу. Коли опара почне осідати - починайте замішувати тісто.
  • Додайте опару інші продукти: яйця сіль цукор борошно. Досягніть однорідної маси.
  • Потім додайте масло, розм'якшене (як густа сметана), тепле.
  • Накрити тісто і відправити в тепле місце (піднявся).
  • Коли тісто підніметься - прим'яти його. Викласти на стіл з борошном. Тісто для піци готово.
  • Листкове тісто для піци

    Приготування листкового тіста вимагає суворого дотримання рецептом.

    Основні рекомендації:

  • Шарувата структура досягається завдяки кислоті (лимонної, оцтової; або кефір, коньяк). Не виключайте цього інгредієнта.
  • Приготувати гарне листкове тісто вийде, якщо використовувати холодну посуд. Готувати в прохолодному приміщенні.
  • Кількість борошна повинне бути помірним. Надлишок зробить тісто крутим, від чого воно втратить своє основне властивість - розсипчастість і шаруватість.
  • Листкове прісне тісто

    Продукти:

  • пшеничне борошно - 2 склянки
  • вода - 1/2 склянки
  • сливоч. масло - 400 грамів
  • сік половинки лимона
  • солі - 1 чайна лож.
  • Приготування:

  • Просіяне борошно розділити на 2 частини. Одну змішати з маслом. Розкачати квадрат (2 см завтовшки), прибрати в холод.
  • Другу частину борошна змішати з водою, соком лимона, сіллю. Сформувати кульку, залишити на 30 хв.
  • Після кульку розкачати шаром в 2 рази ширше і трошки довше квадрата з маслом (див. крок 1).
  • Квадрат тесту з олією покласти в центр розкатаного кульки - загорнути конвертиком і защипнути краї.
  • Розкачати цей конверт до розмірів 20*25 см - 1 см в товщину. Скласти в 4 рази. Прибрати в холод на 40 хв.
  • Виконати знову крок 5. Так само витримати на холоді.
  • Третій раз проробляємо ту ж саму процедуру (крок 5). В холод.
  • Тісто готове! Розкачуємо і готуємо піцу.

    Листкове тісто для піци на кефірі

    Продукти:

  • пшеничне борошно - 2 склянки
  • сливоч. масло - 360 грамів
  • яйце - 1 шт.
  • кефір - 1 склянка
  • солі - щіпка
  • Приготування:

  • Замішуємо: борошно сіль кефір яйце. Тісто має бути пружним. Охолодити.
  • Сливоч. масло розім'яти (не розтирати!) з тим кількістю борошна, щоб вийшла еластична маса.
  • Тісто розкачати. У центр - масло з борошном. Зробити конвертик, добре защипнути краї.
  • Розкачати в прямокутник. Кінці його скласти до центру, защипнути; складіть ще раз вдвічі. Прибрати в холод (30 хв)
  • Знову розкачати (але в протилежному напрямку. З'єднати кінці в центрі, защипнути. Знову скласти навпіл (щоб сполучені кінці виявилися на вигині). В холод на 2 години.
  • Далі: розкачати - повернути на 90 градусів, розкачати - повернути. Так 3 рази. Потім скласти в 4 рази і в холод (30 хв).
  • Формуем піцу.

    Ви дізналися деякі варіанти приготування тіста для піци. Вибирайте на свій смак. І - Buon Appetito!

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту