Логотип сайту

25 причин, чому український хліб – найсмачніший (фото) - поради для усіх







Ці дивовижні пейзажі пшеничних ланів, вибілених сонцем до молочних барв... Здається, такі є тільки у нас, в Україні. Мов кольори рідного стягу, виблискують золотом лані під синню безмежного неба. Наші батьки здавна були хорошими землеробами, вони любили і вміли вирощувати хліб. Хліб, який вважали священним. Сьогодні ми розкриємо вам його таємницю...




Наш хліб починається з благословення на добро, коли з чистим серцем і світлими думками ми розпочинаємо велику справу:


Ще з ранньої осені





ми засіваємо зерно у родючу чорну ріллю.



фото: Женева (Юрій Афонін)


Земля, ще тримаючи літнє тепло, починає народжувати перші пагони, які колись стануть хлібом.



фото: Володимир Клевняк


Зимові сніги вкривають їх теплою білою ковдрою,



фото: Ratikova


Читайте: Горілий хліб для ізоляції будинків і літаків?



щоб уві сні ті набиралися сили.



фото: rescuero


А навесні, коли прокидається вся природа,



фото: Григорій Беденко
фото: Микита Харламов

поля вже зеленіють шовковими килимами молодих хлібів.



фото: Ліля Гуцол
фото: Mr.IEN


Читайте:Подорожуємо по Україні: Природні чудеса, які потрібно відвідати кожному


Ласкаве весняне сонце і щедрий дощ



фото: Observer
фото: Станіслав Ковальчук
фото: Олег Кожельцев

допомагають пшениці зростати все вищою.



фото: Taras Lesiv

А коли сонце сідає за обрій – стебла напуває вечірня роса.





Читайте: Українські народні прянощі



Щоразу приходити ніч, яка огортає прохолодою все довкола і заколисує поля.





Та потім повертається день



фото: Viter

і промені шкірного нового світанку все більше золотять колоски,




фото: chelnok

які достигають під пісні жайворонків.





Читайте: Старовинна легенда про українську мову, яку наші бабусі розповідали дітям



Літні грози омивають землю,



фото: Тарас
фото: anishamur
фото: Сергій Сименько

а вітри розчісують її золоте волосся.




фото: Олександр Ігнатьєв

Читайте: Американський режисер назвавши 12 причин провести відпустку в Україні


фото: Олексій Медведєв

Солодкий запах стиглої пшениці наприкінці літа означає,



фото: Олег Козловський
фото: Олексій Ричков

що земля благословляє нас на збір врожаю.






Здавна це було великим святом,



фото: Анна Сенік

і сьогодні є вінцем всього хліборобського циклу.



Читайте: Цілюща вода! Мертве море в Україні — не фантастика, а реальність




фото: mycola_adams

Скошене поле, ніби щойно виткане полотно



фото: Дмитрій Воят
фото: Денис Ткаченко

із велетенських клубків ниток,



фото: Олександр Шиляєв
фото: Ярослава Mini

Читайте: Ці факти доводять, що українська і російська мови не є братніми


фото: Колієва Оксана

відпочиває від колосків.



фото: Taras Lesiv
фото: TLesiv
фото: Taras Lesiv

Далі великі і сильні машини енергією вітру і струму перемелюють зібране зерно на борошно.



фото: Андрій Шедько
фото: Pavlo Vakhrushev

Читайте: Шкідливі речовини в їжі: від яких продуктів варто відмовитися


Із того борошна у красівій глиняній печі



фото: Євген Шилов

дбайливі бабусіні руки випікають





запашну і рум'яну, налиту самим сонцем і силою рідної землі



фото: Володимир Козюк

хлібину – народжену землею, сонцем, вітром, вогнем та любов'ю до праці.



фото: mooka.com.ua

Того немає на світі нічого смачнішого за український хліб.



фото: Кравчук Олександр



Читайте: 10 найцікавіших традиційних українських напоїв



І наостанок кілька вражаючих фото пшеничних полів України:








©

Читайте: Тепер я не буду їсти хліб! Після цієї статті змінилося багато

Додати коментар
Ім'я:*
Пошук по сайту