Логотип сайту

Три ефективних методів створення декоративних заготовок з апельсинових часточок - поради для усіх

Яскравий, соковитий, святковий помаранчевий колір кардинальним чином змінює звичний вигляд кімнати, піднімаючи настрій і наповнюючи атмосферу теплом. Щоб навіть в зимовий період радіти сонячним вставкам в дизайні не обов'язково купувати відповідні аксесуари, потрібно просто висушити апельсин для декору і з його допомогою прикрасити приміщення. Робиться це швидко, наявність специфічних навичок не потрібно.



Сушити фруктові скибочки можна одним з трьох способів, у кожного з яких є свої сильні і слабкі сторони. Для виконання маніпуляції потрібно придбати стиглий, дуже яскравий апельсин з однорідною м'якоттю і бажано без кісточок. Оптимальним варіантом стане продукт, призначений для приготування соку.


Сушимо апельсин в духовці – особливості підходу


Щоб легко і просто висушити цитрус для декору варто скористатися варіантом, при якому основний елемент обробляється в духовці. Тут головне не перетримати інгредієнт і не довести до його повного обсмажування.



Процедура складається з послідовного виконання таких маніпуляцій:


  • Апельсин миємо, нарізаємо на тонкі часточки до 5 мм завтовшки, головне, щоб вони вийшли однаковими, без потовщених або звужених країв, інакше висушити їх рівномірно не вийде. При бажанні деякі елементи можна очистити від шкірки, але це найчастіше використовується для декору в ванній кімнаті, на кухні, прикраси оформлення букетів і квіткових ваз.

  • Кожен скибочку потрібно обсушити, загорнувши в паперові рушники. Надлишки соку повинні повністю вбратися.

  • Далі деко викладаємо пергаментним папером і розподіляємо по поверхні апельсинові часточки. Підсушуємо їх у попередньо розігрітій до 140?С духовці протягом 4-8 годин. Регулярно перевіряємо вироби, інакше можна пропустити момент, коли вони почнуть підсмажуватися.

  • Деякі господині вважають за краще сушити цілі фрукти. У цьому випадку на поверхні цитруса робляться розрізи через кожен сантиметр. Сушка проводиться при таких же умовах протягом 6 годин.



    Порада: Апельсинові дольки на більш тривалий час зберігають свій яскравий колір, якщо перед процесом сушіння їх вимочити у воді лимонної. Для її приготування розводимо сік одного лимона в літрі кип'яченої охолодженої води. Вимочуємо в ній елементи протягом півгодини, обсушуємо і обробляємо.


    Як висушити заготівлі з допомогою радіатора або сонячного світла?


    Для полегшення процесу виготовлення елементів декору потрібно сконструювати спеціальні пристосування. Беремо два однакових шматка картону, розміром приблизно 10 на 30 см, і покриваємо їх часто розташованими отворами. Скибочки фруктів викладаємо на один шматок, накриваємо другим і скріплюємо канцелярськими затискачами, банківськими гумками або мотузками.



    Головне, щоб щільність зіткнення була високою, інакше заготовки просто випадуть. У такому вигляді апельсини можна сушити на підвіконні, просто поклавши конструкції з сонячної сторони, або між елементами радіатора. Останній варіант підходить тільки в тому випадку, якщо опалювальний сезон вже почався.


    При даному підході на отримання готових предметів декору йде не менше трьох діб, зате готові вироби виходять ідеально рівної форми, так і пересушити їх таким чином не вийде. Кожен день стан закладки потрібно перевіряти, адже часточки, висихаючи, будуть зменшуватися в об'ємі. Можливо, сцепку картонних аркушів доведеться зробити міцніше.



    Порада: Щоб на картоні не сформувалися прогини, здатні зіпсувати зовнішній вигляд кінцевого продукту, потрібно ретельно просушити часточки перед приміщенням на картон. Для цього використовується декілька шарів паперових рушників.


    Готові вироби в якості прикрас прослужать кілька місяців, весь цей час вони будуть радувати не тільки привабливим виглядом, але і приємним ароматом. Сушити нову партію доведеться не раніше, ніж через 4-5 місяців. Оригінальні предмети рекомендується не просто розкладати на полицях, але і використовувати для створення ікебан, новорічних ялинок, різдвяних чи великодніх вінків.


    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту