Логотип сайту

Ми їмо весь час! Як перекушування впливають на ваш вага - поради для усіх




Мабуть, усім відома ситуація, коли до основного прийому їжі ще далеко, а їсти хочеться вже зараз. Відомий герой книги «Незнайко на Місяці», Пончик, мав свій підхід до питання — тренувальні або так сказати, розминкові, чорнові сніданки, обіди та вечері. Ну, йому-то все йшло на користь, а от як з подібним підходом в реальному житті? Вчені провели ряд досліджень, присвячених впливу перекусок між основними прийомами їжі на процес схуднення і на здоров'я в цілому. Ось, що їм вдалося з'ясувати.


Підвищення рівня інсуліну відбувається при кожному прийомі їжі, не залежно від її складу. Будь-які перекуси: і білкові і вуглеводні підвищують рівень інсуліну. При його підвищенні в організмі відбувається придушення використання глікогену, припиняється розщеплення жирів, посилюється синтез жиру.



Рівень інсуліну і обмінні процеси


Для розвитку стійкості до інсуліну потрібно:


1. Високий рівень інсуліну.


Досягається за рахунок великих порцій, безлічі цукру і вуглеводів.


2. Часті підвищення рівня інсуліну.


Досягається збільшенням частоти прийомів їжі (інсулін перекус). Час між прийомами їжі в США знизилося з 271 хвилин в 1977 році до 208 хвилин. Це близько до 30% зниження проміжків між їжею. Ми їмо весь час! Запам'ятайте: якщо ви їсте весь час, то ваша вага буде тільки рости!



Зростання кількості прийомів їжі


3. Тривала дія такого режиму.


Чим раніше людина починає дотримуватися такого харчування, тим раніше розвиваються хвороби. Цукровий діабет другого типу у дітей у західних країнах — це буденність.


Запам'ятайте: як тільки ви перекусили, у вас в організмі зупинився процес розщеплення жиру! Перекус — інсулін виріс!


згодом інсулінові рецептори стають менш чутливими, цукор в клітини надходить погано, рівень його в крові підвищується, і реактивно підвищується інсулін. Весь «зайвий» цукор гормон скидає в жирове депо, а простіше кажучи, переводить в жир, плюс підвищує апетит.


Ось і виходить «порочне коло»: переїдання – хронічне підвищення інсуліну в крові – підвищений апетит підвищений жироотложение – переїдання.



Рівень інсуліну і звичайне триразове харчування



Рівень інсуліну і харчування з перекусами



Зростання числа перекусів в школах, США


Читайте: Хобі, які приносять гроші


Стійкість до інсуліну лежить в основі багатьох захворювань.


1. Резистентність до інсуліну. Розвивається метаболічний синдром і ожиріння.


2. Гіперінсулінемія та полікістоз яєчників негативно впливають на репродуктивну функцію і призводить до безпліддя.


3. Діабет 2-го типу і гіперглікемія, гіперінсулінемія та інсулінорезистентність — служать незалежними факторами ризику ішемічної хвороби серця.


4. Артеріальна гіпертензія і ряд інших захворювань.

Додати коментар
Ім'я:*
Пошук по сайту