Логотип сайту

Моя стратегічна закуска до новорічного столу — маринований товстолобик. Гості з руками відривають! - поради для усіх




Домашні рибні соління й маринади — не тільки чудовий спосіб урізноманітнити щоденний раціон, але і прекрасне рішення в плані закуски на святковий стіл.


Зазвичай в домашніх умовах солять і маринують оселедець, скумбрію або червону рибу... Але така закуска виходить просто надзвичайною з річкового товстолобика: ті, хто її ще не пробував, багато втратили!


Не варто засмучуватися: ми поспішаємо представити дуже вдалий рецепт маринованого товстолобика. На ура йде не тільки сама рибка, але і овочі, з якими вона маринувалася.


маринувати товстолобика



На відміну від морської риби, річкову або озерну в цілях безпеки не можна вживати відразу на наступний день, навіть якщо вона вже встигла просолитися. Краще потерпіти трохи, щоб сповна насолодитися смаком!


Читайте: Що приготувати з гарбуза: 7 дуже смачних і корисних страв


ІНГРЕДІЄНТИ


  • 1,2 кг філе товстолобика

  • 2 цибулини

  • 1-2 моркви

  • 1/4 ст. кам'яної солі

  • 1,2 л води

  • 1 ст. л. цукру

  • 100 мл 9%-го оцту

  • 0,5 ст. рослинного масла

  • 2 лаврових листа

  • щіпка меленого коріандру

  • 2 бутона гвоздики

  • 3-4 горошини чорного перцю

  • 3-4 горошини запашного перцю

  • щіпка насіння кропу

  • 1/2 лимона

  • ПРИГОТУВАННЯ


  • Очищену і випатрану рибу промити, обсушити, скинь чорну плівку зі стінок черевця, відокрем голову, хвіст і плавники (їх можна заморозити і приготувати пізніше вуха). Наріж рибу на шматочки. Чим вони більші, тим довше будуть маринуватися, наприклад, середні, товщиною 1 см будуть готові через 3 доби.

  • Моркву натираємо на тертці для корейських салатів, так вона красивіше виглядає. Цибулю тонкими півкільцями.

  • Воду доведи до кипіння, насип сіль, цукор, поклади лавровий лист, насіння кропу і інші спеції, кип'ятити 3 хвилини, зніми маринад з вогню і постав остуджуватися.

  • В глибоку посуд (не алюмінієву!) виклади шарами, чергуючи, овочі та рибу. Оцет налий в маринад, спробуй, при необхідності підкоригуй смак і залийте маринадом рибу. Ємність накриваємо тарілкою або кришкою меншого діаметру і постав вантаж. Відправ всю цю конструкцію в холодильник на 3 доби.

  • Коли риба повністю промаринується, тобто м'ясо побіліє і стане дуже ніжним, акуратно злий маринад.

  • Для подальшого зберігання знадобиться інша посуд, можна взяти скляну банку. Помісти в неї щільно овочі і рибу, перекладаючи лимонними часточками, і залий рослинним маслом. Банку закрий, струсни, щоб масло покрило всі шматочки, і постав в холодильник ще на добу.


  • Такий спосіб маринування риби — найбезпечніший. Щодо оцту — справа смаку, можна, звичайно, вичавити сік з 5 лимонів, але так затратніше. Добре промаринованная риба стає майже білою, шкірка легко відділяється від м'якоті, а кістки майже не відчуваються.


    Рибка виходить пряної і ароматною, з приємною лимонною кислинкою, а оцет майже не відчувається. Пригощайся й поділися рецептом з іншими!


    Читайте: Ось 10 речей, які обов'язково повинні бути на Новорічному столі

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту