Логотип сайту

Як зробити вино з горобини?

Как сделать вино из рябины?

Дивіться відео

Як зробити вино з горобини?

Незважаючи на терпкий смак ягід, можна зробити з горобини різні страви і напої, наприклад, вино. Натуральне домашнє рябиновое вино не тільки смачне, але і корисне. Зробити вино з чорноплідної горобини або червоною (дикої) не складніше, ніж з інших фруктів. Як зробити вино в домашніх умовах з різних видів горобини?

Напівсухе вино з червоної горобини

Вино з червоної горобини має гарний оранжево-червоний колір і злегка терпкий смак. Щоб позбутися від неприємної гіркоти і зберегти максимум корисних речовин, горобину потрібно збирати після заморозків або потримати її в морозильній камері.

Інгредієнти

  • 2 кг горобини;
  • 2 кг цукру;
  • 10 г хлористого амонію;
  • 8 л води.
  • Приготування

  • Ягоди горобини ретельно промийте і залийте окропом на 20-30 хвилин.
  • Промийте ягоди холодною водою і протріть.
  • Помістіть протерті ягоди в 10-літрову ємність, додайте 1 кг цукру і хлористий амоній, залийте водою.
  • Залиште ємність в теплому приміщенні для бродіння.
  • Коли процес бродіння піде на зменшення, додайте ще 1 кг цукру.
  • Після того, як бродіння повністю припиниться, процідіть вино і розлийте по пляшках.
  • Коли вино посвітлішає, а на дні з'явиться осад, напій можна вживати.
  • Як зробити вино з чорноплідної горобини

    Для приготування вина використовуються тільки стиглі ягоди. Щоб не змити бактерії, необхідні для бродіння, мити горобину не слід.

    Інгредієнти

  • 5 кг чорноплідної горобини;
  • 1,5-2 кг цукру;
  • 50 г родзинок;
  • 1 л води.
  • Приготування

  • Ретельно розімніть ягоди горобини руками.
  • Покладіть ягоди в ємність і засипте цукром з розрахунку склянки цукру на 1 кг ягід для отримання напівсухого напою, 1 стакан - для десертного.
  • Розмішайте сусло до однорідної маси і додайте родзинки для поліпшення бродіння.
  • Закрийте ємність кришкою і поставте в тепле приміщення приблизно на тиждень, щоденно перемішуючи.
  • Зберіть мезгу і відіжміть, додайте 1 кг цукру і 1 л води, перемішайте і залиште ще на тиждень.
  • Сік процідіть, перелийте в бродильну ємність і встановіть гідрозатвор.
  • Через тиждень процідіть мезгу і долийте в ємність, попередньо знявши піну з поверхні.
  • Після змішування соків вино потрібно проціджувати кожні 2 дні. Для цього відкрийте гідрозатвор, зніміть піну і вилийте рідину без осаду у іншу ємність для бродіння.
  • Коли винний камінь перестане утворюватися, вино можна розлити по пляшках і залишити для витримки.
  • Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту