Логотип сайту

Як приготувати лазанью в домашніх умовах?

Как приготовить лазанью в домашних условиях?

Домашня лазанья володіє приголомшливим смаком і ароматом. Вона являє собою популярне італійське блюдо, яке не відрізняється складністю в приготуванні. Зробити її самостійно можна за самим різними рецептами. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати домашню лазанью в білому соусі.

Необхідні інгредієнти для страви

Щоб приготувати лазанью в домашніх умовах за цим рецептом, вам потрібно наступне:

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • рослинне масло - 20 мл;
  • часник - 2 зубчики;
  • яловичий, курячий або свинячий фарш - 500 г;
  • помідори - 300 г;
  • сіль і перець - за смаком;
  • зелень (базилік, кріп, петрушка) - пучка;
  • вершкове масло - 50 г;
  • борошно пшеничне (використовуйте тільки вищий сорт) - 5 ст. л.;
  • молоко (будь-яка жирність) - 500 мл;
  • сухі пластини для лазаньї - 250 г;
  • сир Моцарелла - 250 г;
  • сир Пармезан - 50 р.
  • Процес приготування страви

    Лазанья готується в білому соусі в кілька етапів:

  • Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі 5 хвилин.
  • Викладіть туди фарш, зменшіть вогонь на середній рівень і обсмажуйте м'ясо з овочами до напівготовності.
  • Опустіть в окріп помідори, охолодіть і зніміть з них шкірку.
  • Подрібніть томати і перекладіть в сковороду до фаршу.
  • Вимийте, висушіть і дрібно наріжте зелень.
  • Додайте її в фарш з помідорами і все ретельно перемішайте, а потім залиште гаситися на 20 хвилин на повільному вогні.
  • Тепер займіться приготуванням білого соусу, візьміть каструлю з товстим дном, розтопіть в ній вершкове масло, а потім додайте борошно, перемішайте (необхідно отримати масу без грудочок) і витримуйте 2 хвилини.
  • Почніть вливати в каструлю порційно холодне молоко, постійно помішуючи його віночком.
  • Коли консистенція соусу стане як у кефіру (приблизний через 7-10 хвилин), то зніміть його з вогню.
  • Натріть на дрібній тертці сир Моцарелла і Пармезан, а потім перекладіть в різні миски.
  • Візьміть форму для приготування лазаньї і змастіть рослинною олією.
  • На її дно вилийте третю частину соусу, у нього викладіть кілька пластин, а поверх них - частина м'ясної начинки і сиру Моцарелла, потім викладайте інгредієнти шарами в тій же послідовності, поки вони не закінчаться.
  • Завершальний крок - посипання страви натертим сиром Пармезан.
  • Тепер поставте лазанью в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  • Готову страву розріжте на порційні шматки і подавайте до столу.
  • Лазанью можна приготувати і за іншими рецептами. Наприклад, її можна зробити тільки з сиром і зеленню або м'ясом і помідорним пюре. Рецепти приготування таких страв ви знайдете в статті - Як готувати лазанью.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту