Логотип сайту

Як приготувати чорницю?

Как приготовить чернику?

Чорниця - не просто смачна, а й корисна ягода. Пропонуємо вам ознайомитися з рецептами страв з цієї ягоди і спробувати зробити з неї заготовки на зиму.

Як приготувати пиріг з чорницею

Інгредієнти

  • борошно - 1 склянка;
  • чорниця - 500 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • цукровий пісок - 1 склянка;
  • масло вершкове - 1 столова ложка.
  • Приготування

  • Змастіть деко вершковим маслом і поставте в холодильник.
  • В цей час збийте блендером яйця з цукром. Додайте борошно і перемішайте.
  • Тепер викладіть чорницю на дно дека.
  • Поверх ягід влийте тісто.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте в ній пиріг протягом 30 хвилин.
  • Як приготувати вареники з чорницею

    Інгредієнти

  • борошно - 500 гр;
  • чорниця - 500 гр;
  • яйце куряче - 1 шт;
  • вода - 250 гр;
  • цукровий пісок і сіль за смаком.
  • Приготування

  • Для тіста змішайте борошно, яйце і воду, додайте щіпку солі. Розімніть тісто.
  • Розділіть тісто на 2 кулі і з кожного зробіть ковбаску" Розріжте "ковбаски" на кілька частин. Це будуть наші вареники.
  • Кожен шматочок тіста розкачати в коло. Всередину покладіть начинку з чорниці. Обов'язково кладіть заморожені ягоди, таким чином вони залишаться цілими і не витечуть. Також в кожен вареник додайте чайну ложку цукру.
  • У каструлю налийте воду. Помістіть туди вареники. Як тільки вони спливуть, поваріть ще 2 хвилини і виймайте готову страву з води.
  • До столу вареники можна подати зі сметаною.

    Як приготувати варення з чорниці

  • Добре помийте чорницю.
  • Тепер помістіть чорницю в окрему каструлю і засипте цукром. Залиште так ягоду на 2 години. Беріть чорницю і цукор в пропорції 2:1, наприклад, 1 кг чорниці і 500 гр цукрового піску.
  • Потім поставте каструлю на плиту. Варіть варення на повільному вогні протягом 20 хвилин, періодично знімаючи пінку.
  • Як приготувати чорницю з цукром

    Ягоди можна і не варити. Зробіть чорницю з цукровим піском. Отже, перекрутіть 1 кг ягід в блендері або м'ясорубці. Додайте до них 2 кг цукру. Дайте настоятися до того моменту, поки цукор повністю не розчиниться (від кількох годин до однієї доби). Тільки після цього можна розкладати чорниці по банкам. Зберігайте ягоди в холодильнику.

    Як приготувати чорницю на зиму

  • Промийте і обсушіть ягоди.
  • Стерилізуйте банки. Поки вони ще не встигли охолонути, починайте по трохи насипати туди чорницю. Чергуйте: ложка ягід, ложка цукрового піску. Останній буде ложка цукру. Нехай банки трохи постоять.
  • Як тільки чорниця осяде, додайте ще цукру.
  • Прокип'ятіть кришки і закатайте банки. Рекомендується зберігати чорницю в холодильнику.
  • Запасаючись чорницею на зиму, ви не пошкодуєте, адже це не просто смачний десерт, але і надзвичайно корисна ягода. Докладніше про те, навіщо потрібно її є, читайте в статті Чим корисна чорниця.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту