Логотип сайту

Як роблять тушонку?

Как делают тушенку?

Тушонку люблять багато, тому вона завжди присутня на прилавках магазинів. Ось тільки мало хто знає, що винахідником цього продукту є французький кондитер Николя Франсуа Аппер. Він зумів винайти технологію, яка дозволяла продовжити термін зберігання м'яса. Технологія з часом дещо змінилася, але тушонка поширилася по всьому світу і стала дуже популярною. Далі розповімо про те, як сьогодні роблять тушонку.

Процес виготовлення тушонки

Варто відзначити, що тушонка спочатку призначалася виключно для армійських потреб. Згодом цей продукт став з'являтися на полицях магазинів, але в скляних банках, в залізних його купити було практично неможливо, але потім ситуація стала змінюватися.

Заглянемо в цех

  • Сам процес виготовлення тушонки досить простий. Якщо заглянути в цех, то можна побачити величезні агрегати. М'ясо миють, рубають і відправляють у великий чан. Потім для подрібнення м'ясо поміщають у спеціальний бункер, який по суті своїй є величезною м'ясорубкою.
  • На спеціальних візках масу поміщають в бункер для перемішування інгредієнтів майбутньої тушонки, яку кладуть різні спеції: лавровий лист, перець, сіль. За Гостом інших добавок, таких як Е, підсилювач смаку в тушенке бути не повинно. В іншому випадку смак продукту буде зовсім іншим, зовсім не таких, як звикли більшість людей. Згідно з прийнятими нормами, у м'ясних консервах свинини або яловичини повинно бути 97,5%. Якщо орієнтуватися за нормами ТУ (технічних умов), то м'ясного продукту в банку має бути не менше 65%. У таку тушонку часто додають сполучну тканину, шкірку, жир.
  • Як тільки всі інгредієнти будуть перемішані, за технологічної лінії м'ясо відправляється до спеціальної закатывающей машинці. Тут масу розкладають в тару і закривають.
  • Після цього бляшанки обмивають і відправляють в автоклави. Автоклав являє собою пристрій, де проходить процес нагрівання, стерилізації, охолодження. У ньому заздалегідь встановлюється спеціальний режим, завдяки якому вдається досягти відмінних смакових якостей продукту .
  • Потім банки витирають, наклеюють на них наклейки і по транспортеру відправляють на упаковку. Після цього вони перевіряються на надійність. Відповідно до технології виготовлення, продукція повинна спочатку простояти на складі 21 день. Якщо з банками нічого не сталося, то їх відправляють на полки в магазини.
  • Мало хто знає, але тушонку можна приготувати і в домашніх умовах. Про те, як це зробити, ви можете дізнатися з нашої статті - Як приготувати тушонку.

    Також можуть бути корисні статті з розділу М'ясо.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту