Логотип сайту

Як смачно приготувати котлети?

Как вкусно приготовить котлеты?

Соковиті і пишні котлети давно стали невід'ємною частиною домашнього меню. Як смачно приготувати котлети (процес підготовки фаршу і правила смаження), ми вам вже розповідали в статтях Як готувати котлети і Як смажити котлети. У цій статті ви знайдете рецепти приготування смачних і ніжних котлет з курячого та рибного фаршу.

Котлети курячі з сиром

З цього рецепту ви дізнаєтеся, як смачно приготувати котлети курячі з начинкою з сиру. Сир бажано брати твердий, з високим відсотком жирності. За бажанням його можна замінити звичайними плавленими сирками.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 300 г сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • М'якого батона;
  • 0,5 ст. молока;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • рослинне масло.
  • Приготування:

  • Миємо й чистимо цибулю. Подрібнюємо сир на крупній тертці.
  • З батона зрізаємо шкірку, а м'якоть замочуємо в молоці.
  • Куряче філе і цибулю перекручуємо на м'ясорубці.
  • Віджимаємо батон, розминаємо її і додаємо в миску з фаршем. Туди ж кладемо сире яйце, додаємо за смаком сіль і чорний перчик і все добре перемішуємо.
  • У сковороді розігріваємо рослинне масло.
  • Формуємо котлети. Для цього беремо жменю фаршу, робимо з нього плоску корж і кладемо на її середину трохи сиру. Загортаємо краї коржа і формуємо котлети.
  • Обсмажуємо котлети до скоринки з обох сторін.
  • Складаємо обсмажені котлети в жаровню, додаємо молоко, що залишилося, накриваємо жаровню кришкою і пропарюють котлети хвилин 5-7.
  • Рада

    Використовуйте для фаршу не тільки курячі грудки, але і філе з інших частин курки. Тоді котлети не будуть сухими. Якщо використовуєте заморожене філе, то після розморожування обов'язково злийте підталу воду.

    Соковиті рибні котлети з щуки

    Ми розкриємо вам секрет, як смачно приготувати рибні котлети з щуки, щоб вони вийшли соковитими і м'якими.

    Інгредієнти:

  • 1 кг філе щуки;
  • 250 р свіжого свинячого сала;
  • 1 цибулина;
  • М'якого батона;
  • 0,5 ст. молока;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • рослинна олія;
  • панірувальні сухарі.
  • Приготування:

  • Миємо й чистимо цибулю, сало ріжемо шматочками.
  • З батона зрізаємо шкірку, а м'якоть замочуємо в молоці.
  • Рибне філе, сало і цибулю перекручуємо на м'ясорубці.
  • Розминаємо батон з молоком в кашку і додаємо її в миску з фаршем. Кладемо за смаком сіль і чорний перчик і все добре перемішуємо.
  • У сковороді розігріваємо рослинне масло.
  • З фаршу формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  • Обсмажуємо котлети на повільному вогні до хрусткої скоринки з обох сторін.
  • Рада

    Не кладіть у котлети з щуки яйце. Додавання сирого яйця зробить готові котлети занадто щільними і тугими.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту