Логотип сайту

Як приготувати збірну солянку?

Как приготовить сборную солянку?

Щоб порадувати свого чоловіка ситним обідом або вечерею, не обов'язково готувати безліч різноманітних страв і проводити весь день біля плити. Досить приготувати збірну солянку по одному з наших рецептів. Просто дотримуйтесь інструкції, і ситна солянка буде готова за годину - дві.

Як приготувати м'ясну солянку збірну

Інгредієнти:

(вказані на каструлю об'ємом 4 л)

  • яловичина - 500 гр;
  • 6-7 видів м'ясних делікатесів (шинка, окіст, шийка, балик, карбонад, копчені сосиски, наприклад) - кожен по 100 гр;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • морква - 1 шт;
  • томатна паста - 4 столові ложки;
  • солоні огірки - 200 гр;
  • лавровий лист - 3 шт;
  • рослинна олія - 4 столові ложки;
  • лимон, маслини для прикраси;
  • сіль і спеції за смаком.
  • Приготування:

  • Зваріть яловичий бульйон. Для цього варіть яловичину в воді під кришкою протягом 1,5 годин. Періодично знімайте пінку.
  • Коли м'ясо приготується, зніміть його з бульйону.
  • Наріжте інгредієнти кубиками: цибулю, охолоджену яловичину, м'ясні делікатеси, огірки солоні. Моркву натріть на тертці.
  • Обсмажте цибулю, моркву, потім додайте до них огірки і готуйте ще 2 хвилини.
  • Помістіть в ту ж сковороду томатну пасту, тушкуйте все на повільному вогні 5 хвилин.
  • У м'ясний бульйон покладіть яловичину і м'ясні делікатеси, доведіть до кипіння і залиште варитися на 7 хвилин.
  • Потім покладіть в каструлю огірки, цибулю та моркву. Також додайте 100 мл огіркового розсолу з банки з огірками. Варіть солянку 7 хвилин.
  • Тепер додайте до супу спеції, сіль і лавровий лист. Не переборщіть з сіллю, пробуйте, адже м'ясні делікатеси і так можуть бути дуже солоними.
  • Вимкніть плиту та дайте солянці настоятися протягом 30 хвилин.
  • Для прикраси солянки в кожну тарілку можна додати маслини і половину часточки лимона.
  • Смачну солянку можна приготувати і без м'яса, просто візьміть різні види ковбаси. Рецепт такий солянки можна дізнатися в статті Як готувати солянку.

    Якщо хочете поекспериментувати, приготуйте солянку за старовинним давньоруського рецептом зі статті Як приготувати м'ясну солянку.

    Як приготувати солянку збірну рибну

    Інгредієнти:

    (вказані на каструлю об'ємом 3 л)

  • філе свіжої морської риби - 400 гр;
  • філе солоної риби - 100 гр;
  • філе копченої риби - 100 гр;
  • томатна паста - 3 столові ложки;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • солоні огірки - 200 гр;
  • рослинне масло - 50 гр;
  • лимон, сметана і маслини для прикраси;
  • сіль і спеції за смаком.
  • Приготування:

  • Наріжте всю рибу кубиками досить дрібно.
  • Нарізану цибулю обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
  • Додайте до цибулі томатну пасту, залиште готувати ще 4 хвилини.
  • У каструлю налийте воду (2 л). Коли вона закипить, покладіть в неї сиру рибу. Варіть її 5 хвилин після закипання.
  • Додайте в каструлю копчену і солену рибу. Доведіть до кипіння і варіть ще 2 хвилини.
  • Далі опустіть в суп цибулю з томатною пастою і нарізані огірки. Варіть солянку ще 10 хвилин.
  • Вимкнувши плиту, дайте супу настоятися протягом 20 хвилин.
  • Тарілки з солянкою прикрасити маслинами, сметаною і половиною часточки лимона.
  • Оригінальним блюдом стане солянка з капусти. Як її зробити, ви дізнаєтеся зі статті Як приготувати солянку з капусти.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту