Логотип сайту

Як приготувати полуницю?

Как приготовить клубнику?

Полуниця гарна не тільки у свіжому вигляді, але і в якості різних джемів, компотів і фруктових десертів. Тому, з настанням сезону консервацій, багато господинь замислюються над тим, як би смачно приготувати полуницю так, щоб і холоду радувати своїх близьких стравами з цієї ароматної і корисною ягодою.

Як приготувати компот з полуниці

Простіше всього з полуниці зробити компот, який взимку буде смачніше будь-якого чаю і магазинних напоїв. Для його приготування знадобиться лише полуниця, цукор і пара листочків м'яти для запаху.

Інгредієнти в розрахунку на 3-х літрову банку:

  • 1,5 склянки цукру-піску;
  • 3 склянки полуниці;
  • вода;
  • 4-6 листочків м'яти.
  • Приготування:

  • Для того щоб приготувати полуницю на зиму знадобляться тільки цілі і стиглі ягоди, у яких слід обірвати чашолистки і хвостики.
  • Промиваємо ягоди в друшляку під проточною водою.
  • Стерилізуємо 3-х літрову банку, висипаємо в неї полуницю і додаємо листочки м'яти.
  • Після цього засипаємо цукор і заливаємо крутий окріп до верху банки.
  • Кришки попередньо стерилізуємо. Закатуємо банку, перевертаємо її догори дном і закутуємо ковдрою до повного охолодження.
  • За таким же рецептом можна приготувати лісову полуницю і суницю.

    Як приготувати полуницю з цукром

    Відмінною альтернативою звичайному варенню, стане полуниця, перетерта з цукром. Вона виходить набагато більш ароматною і «натуральної».

    Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці;
  • 1,2 кг цукру-піску.
  • Приготування:

  • Приготувати джем з полуниці можна тільки з цілих і свіжих ягід. У них слід видалити плодоніжки і добре промити проточною водою.
  • Ягоди викласти в глибокий емальований посуд, засипати цукром і дати виступити соку. Дати постояти ягодам 3-4 години.
  • Взяти прес для картопляного пюре і придушити полуницю до утворення однорідної маси.
  • Банки добре вимити. Простерилізувати кришки і банки.
  • Полуницю розкладаємо по залишеному банкам і закатуємо кришками. Зберігати такий джем краще в погребі чи холодильнику.
  • Як приготувати вино з полуниці

    Існує маса рецептів, як приготувати полуницю, а от вино з цієї ягоди зустрічається досить рідко. Хоча воно володіє чудовим ароматом і особливо подобається прекрасній статі.

    Інгредієнти в розрахунку на 3-х літрову банку:

  • 3-4 кг полуниці;
  • 2 кг цукру-піску;
  • 4-5 літрів води.
  • Приготування:

  • Трилітрову банку заповнити на 2/3 ягодами і додати цукор.
  • Залити водою полуницю так, щоб рівень води був на 5 сантиметрів нижче країв банки.
  • Банку закрити капроновою кришкою для бродіння вина. В кришку залити воду: бульбашки у воді на кришці буде знаком того, що полуниця почала бродити. Ставимо банку на сонці на 20 днів.
  • Коли вино перестане бродити і ягоди осядуть на дно, відкрити кришку і злити рідину.
  • Додати склянку цукру, знову закрити кришкою і поставити бродити на 1-2 тижні.
  • Коли вино перестане бродити і освітлиться, слід зцідити готовий продукт і додати цукор з розрахунку 2 ст. л. на 0,5 літра вина.
  • Зберігати полуничне вино потрібно щільно закритим, у темному і прохолодному місці.
  • Інші цікаві страви з полуниці описуються в нашій статті Рецепти з полуницею. А якщо потрібно зробити смачний безалкогольний напій з цих ягід, то рекомендуємо почитати Як приготувати морс.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту