Логотип сайту

Як приготувати їжачки з фаршу?

Как приготовить ежики из фарша?

Соковиті страви з м'ясного фаршу люблять багато. Рецептів приготування м'ясних страв існує велика кількість. Наприклад, можна приготувати м'ясні їжачки.

Два цікавих рецепти їх приготування можна прочитати в нашій статті - Як приготувати їжачки з рисом.

Їжачки в сметані

Якщо ви любите готувати нові страви, вам сподобаються їжачки в сметані. У завершеному вигляді вони нагадують тюфтельки з соусом.

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш - 700 грамів;
  • 1/3 склянки рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • Перець і сіль;
  • 4-5 столових ложок борошна;
  • 0,5 склянки сметани;
  • Рослинна олія;
  • Приправи за смаком.
  • Порядок приготування:

  • Промиваємо рис, перемішуємо з готовим фаршем. Додаємо туди перець, сіль за смаком, яйце, яке потрібно збити - для того, щоб їжачки не розвалилися.
  • Поки розігрівається сковорода, змащена маслом, формуємо кульки з фаршу. Потім обсмажуємо кульки до появи скоринки з двох сторін.
  • Коли їжачки обсмажаться, викладаємо їх на сковороду і заливаємо сметаною, розведеною трохи теплою водою. Сметана повинна покривати їжачки. Закриваємо кришкою, доводимо до кипіння й тушкуємо 30 хвилин на тихому вогні.
  • Подають ці їжачки з підливою.

    Підлива для їжачків

    Бульйон - основа для підливи. Його можна зварити з м'яса або напівфабрикатів. Також можна приготувати підливу з грибного бульйону. Без підливи їжачки будуть сухі, з підливою - соковиті і смачні. В підливу з грибного бульйону томатна паста не додається.

    Інгредієнти:

  • 1 ст. ложка борошна;
  • 2-3 ст. ложки томатної пасти;
  • вершкове або олія;
  • 4 ст. ложки сметани;
  • 4-5 склянок бульйону;
  • лавровий лист, часник, спеції за смаком;
  • дрібно нарізана зелень.
  • Порядок приготування підливи:

  • На початку обсмажуємо трохи борошна і 2-3 ложки томатної пасти на вершковому/соняшниковій олії.
  • Додаємо туди 4 ст. ложки сметани і розводимо цю масу гарячим бульйоном. Солимо, перчимо, кладемо лавровий лист за смаком інші спеції і часник.
  • Перекладаємо обсмажені їжачки в каструлю з підливою, 20 хвилин готуємо на слабкому вогні. При подачі посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
  • Їжачки з овочами

    Їжачки з овочами - малокалорийное блюдо, яке готується на олії, без додавання борошна. Тушковані овочі відіграють роль підливи, ними покривають готові їжачки і готують в духовці.

    Інгредієнти:

  • 3-4 солодких перцю;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 морквина;
  • рослинна олія;
  • тертий сир;
  • 2 склянки гарячої води;
  • Порядок приготування:

  • Наріжте солодкі перці, 2 головки цибулі, натріть моркву. Всі обсмажте на рослинному маслі, не забувши посолити, розведіть гарячою водою.
  • Заливаємо цією сумішшю обсмажені їжачки (рецепт вище) і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.
  • За 8-10 хвилин до готовності посипаємо їжачки тертим сиром.
  • Якщо ви шукаєте та інші рецепти, як приготувати м'ясні їжачки, вам буде цікава наша стаття приготувати з курячого фаршу.

    Приємного апетиту!

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту