Логотип сайту

Як приготувати іван-чай?

Как приготовить иван-чай?

Дивіться відео

Як приготувати іван-чай?

Іван-чай - це рослина, що має протизапальну та заспокійливу дію. Іван-чай вже дуже давно відомий і любимо в народній медицині, однак важливо знати, як правильно його приготувати. Ми поговоримо про це в статті, але для початку розглянемо основні нюанси збору цієї рослини.

Як збирати іван-чай

Отже, що таке іван-чай? Це рослина, яка росте на галявинах або узліссях, може з успіхом рости навіть на місцях, що утворилися після лісової пожежі. Але варто запам'ятати, що іван-чай не росте біля водойм, оскільки дуже не любить вологість.

Иван-чай

Час року для збору

Для початку необхідно визначитися з часом збору цієї рослини; це час повністю залежить від регіону. Чим південніше, тим раніше починає цвісти іван-чай. Тому якщо ви житель південних регіонів, варто подбати про збір вже з настанням весни. Тим же, хто живе ближче до півночі, потрібно чекати пізньої осені і встигнути зібрати іван-чай до настання холодів.

Що краще збирати у іван-чаю

Якщо ви хочете заварити чай, ідеальним варіантом стануть листя. Тим, хто хоче заготовити кіпрейний мед, найкраще звернути увагу на квіти цієї рослини. Але, як би те ні було, виривати рослина з коренем не потрібно, а краще відрізати його посередині, тим самим зберігши його кореневу систему і отримавши можливість збирати його і на наступний рік, а отже, зміцнювати своє здоров'я і далі.Иван-чай

Після того, як зібрали листя, потрібно викласти їх на газету і висушити, потім закрутити в трубочки листя і покласти в емальовану каструлю, накрити трохи вологою тканиною і прибрати на ніч у тепле місце.

Вранці потрібно дістати вже дозріле рослину і нарізати якомога дрібніше. Після цього необхідно висипати його на деко і сушити в духовці протягом однієї години. Ось і все, заварка з іван-чаю готова.

Як правильно приготувати іван-чай

Заварювати іван-чай важливо, оскільки ця рослина має в своєму складі величезна кількість корисних речовин, серед яких особливо можна відзначити титан, нікель, залізо, мідь, бор і марганець. Настоянка з іван-чаю є хорошим засобом боротьби з головними болями, безсонням, а також чинить м'який вплив на Иван-чайкишечник.

Отже, як правильно приготувати ферментований іван-чай? Для цих цілей краще всього скористатися природного або попередньо очищеною водою. Всього лише з декількох грамів іван-чаю можна приготувати близько 30 чашок цього корисного напою.

  • Потрібно закип'ятити 600 мл води і залити їй дві чайні ложки подрібненої трави, накрити кришкою і дати отриманої рідини як слід настоятися.
  • Після 15 хвилин потрібно ретельно перемішати напій.
  • Іван-чай містить в своєму складі велику кількість ефірних масел, саме тому чай залишається свіжим протягом тижня. Але, незважаючи на це, найкращий ефект принесе вживання свіжого чаю.

    Ось один із способів, як приготувати іван-чай.

    Иван-чай
  • Для цього необхідно покласти свіжі листя молодої рослини у посуд з емальованим дном і залити їх теплою водою.
  • Після цього включити невеликий газ і повільно нагрівати рідина.
  • Потім зняти напій з вогню і залишити настоюватися протягом 10 хвилин.
  • Після цього можна сміливо вживати заварений чай.
  • Ми рекомендуємо ознайомитися з цікавою статтею, в якій описано багато інші корисні рослини, - Народні кошти.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту