Логотип сайту

Як приготувати тріску?

Как приготовить треску?

В трісці багато вітамінів і мікроелементів, тому її слід часто включати в свій раціон. З даного сорту риби можна приготувати величезну кількість смачних і поживних страв. Кілька рецептів ви знайдете нижче.

Як приготувати тріску в фользі в мультиварці?

Якщо часу у вас небагато, краще всього запекти тріску в фользі в мультиварці. Вийде дуже смачне блюдо, яке не потребує особливих умінь і тимчасових витрат. Для цього потрібні такі інгредієнти:

  • 200 г філе тріски;
  • 2 картоплини;
  • 300 мл води;
  • 20 г вершкового масла;
  • 3 скибочки лимона;
  • сіль,перець, лавровий лист - за смаком.
  • Приготування

  • Почистіть картоплю, наріжте четвертинками. Додайте сіль, перець. Залийте воду в ємність мультиварки.
  • Філе тріски наріжте на порції. Посоліть рибу, додайте лавровий лист і скибочки лимона. Покладіть шматочки в фольгу, зверху покладіть рівномірно картоплю.
  • Увімкніть мультиварку на півгодини. При подачі картопля збризніть оливковою олією. Подавайте блюдо, прикрасивши його зеленню. Тріска, приготована таким чином, відрізняється вишуканим смаком і чудовим ароматом.
  • З тріски також виходить дуже смачний суп. Рецепт його приготування можна знайти в нашій статті - Як приготувати рибний суп.

    Також можна запекти цю рибу в духовці. Кілька ідей ви знайдете в нашій статті - Як приготувати тріску в духовці.

    Як приготувати стейк з тріски в сметані?

    Відмінною ідеєю буде приготувати стейк з тріски в сметані. Вийде дуже смачне і ароматне блюдо, яке сподобається всім домочадцям. Отже, для цього потрібні наступні продукти:

  • 3 стейка тріски;
  • 150 мл сметани;
  • 20 мл рослинного масла;
  • сіль, перець, лавровий лист, цукор - за смаком.
  • Приготування:

  • Промийте стейки тріски, обсушіть їх. Складіть в миску, додайте сіль, перець, трохи цукру і лавровий лист. Залиште маринуватися на 30 хвилин.
  • Візьміть сковороду з товстим дном, налийте в неї масло, покладіть рибу і поставте на середній вогонь. Обсмажуйте стейки з двох боків до появи золотистої скоринки.
  • Залийте рибу сметаною, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин. Потім відкрийте кришку, додайте вогонь і тушкуйте страву ще 5 хвилин.
  • По закінченні цього часу подавайте стейки на стіл, прикрасивши їх зеленню. Як гарнір відмінно підійде рис або варену картоплю. Як бачите, приготувати тріску на сковороді нескладно. Приємного апетиту!
  • Більше рецептів приготування тріски на сковороді ви знайдете в нашій статті - Як посмажити тріску.

    Багато ідей корисних і смачних страв можна почерпнути з нашої статті - Як смачно приготувати рибу.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту