Логотип сайту

Як приготувати шарлотку з яблуками?

Как приготовить шарлотку с яблоками?

Шарлотка з яблуками відмінно підходить до чаю. Такий пиріг можна подавати до сімейного та святкового столу. Приготувати шарлотку з яблуками можна в духовці або мультиварці. У будь-якому випадку він вийде смачним, ароматним і ситним. Про те, як його зробити докладно розказано далі.

Шарлотка з яблуками в духовці

Приготувати пиріг шарлотка в духовці досить просто, але перш необхідно запастися цим інгредієнтами:

  • цукровий пісок - 300 г;
  • яйця - 6 шт.;
  • пшеничне борошно - 350 г;
  • масло вершкове - 150 г;
  • яблука - 4 шт.
  • Процес приготування шарлотки складається з таких етапів:

  • Яйця збийте в ємність і додайте до них цукор.
  • Збийте ці інгредієнти в міцну піну міксером.
  • В отриману суміш додайте розтоплене вершкове масло кімнатної температури, а потім ще раз збийте.
  • Почніть додавати в масу просіяне борошно, акуратно перемішуючи все дерев'яною лопаткою, щоб вийшло рідкувате тісто.
  • Яблука помийте і наріжте на пластини.
  • Візьміть форму, змастіть маслом і вилийте туди частину тіста.
  • Викладіть в нього нарізані яблука, обов'язково розподіляйте їх рівномірно.
  • Залийте їх рештою тіста і поставте всі випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
  • Шарлотка з яблуками в мультиварці

    Шарлотка в мультиварці, приготована за цим рецептом, виходить ароматною, смачною і ніжною. Для неї потрібні такі інгредієнти:

  • яблука - 5 шт.;
  • борошно - 350 г;
  • цукор - 150 г;
  • яйце - 5 шт.;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • кориця - щіпка.
  • Шарлотка в мультиварці готується наступним чином:

  • Візьміть яблука, помийте і наріжте скибочками.
  • Яйця збийте в піну, а потім додайте цукор, після чого продовжуйте збивати інгредієнти до отримання однорідної маси.
  • Додайте в неї порціями борошно і замісити негусте тісто.
  • Його частина вилийте ємність мультиварки, а потім розкладіть яблука, посипте меленою корицею і ванільним цукром, а потім викладіть тісто.
  • Встановіть мультиварці на режимі «Випічка» на 60 хвилин. У цей час не можна відкривати кришку.
  • Готовий пиріг викладете на блюдо і подавайте остившім до чаю.
  • Шарлотку можна також приготувати по-французьки, з персиками, або за класичним рецептом. З іншими оригінальними рецептами шарлотки ви можете ознайомитися в статті Рецепт: як готувати шарлотку з яблуками (класичний).

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту