Логотип сайту

Чим закушувати вино?

Чем закусывать вино?

Вино є алкогольним напоєм міцністю від 9 до 16 % про. Кріплені вина можуть бути від 16 до 22 % об. Вино виходить за рахунок часткового або повного бродіння соку винограду. Оскільки сортів винограду багато, то і різних вин теж багато (біле, червоне, рожеве; сухе, напівсухе, напівсолодке, солодке).

Закуски під вино

Знавці вин говорять, що вина необхідно пити без закуски, але це стосується вже більш вишуканих вин з гарною витримкою, які можна налити в келих і дегустувати цілими вечорами. Але якщо ви будете пити вино з невеликою витримкою, необхідно зрозуміти, чим закушувати вино.

Закуска до червоного вина

До червоного вина ідеально підходять різні фрукти, сири і навіть білий хліб. Такі продукти добре підходять до будь-якої марки червоного вина. Варто зазначити, що вони добре гармонують із сухими напівсолодкими, солодкими червоними винами. Найголовніше - закуска повинна підкреслювати смак вина, а не приглушувати.

Витончені вина не потребують витончених закусках, а ось вже прості червоні вина більше підходять до прийому основної їжі, і тут вже вино доповнює основне блюдо. Потрібно пам'ятати, що ніяке червоне вино не буде поєднуватися з горіхами, м'ятою, карі, шоколадом і цитрусом, а також з стравами, що містять оцет (в тому числі і яблучний). Відмінно підійдуть під червоне вино закуски з дичини і м'яса (в даному випадку виняток становить варена курятина).

Подробиці ви можете дізнатися зі статті З чим п'ють червоне вино.

Закуска до білого вина

Чималий інтерес представляє і закуска під біле вино. Вона може бути різноманітною. В основному біле вино добре гармонує з морськими продуктами (креветками, рибою, мідіями, ікрою), а також різними видами сиру, м'ясними делікатесами і навіть деякими десертами. Не слід поєднувати біле вино з хлібом, гострими соусами, м'ясними стравами.

Типи вин і їх закуски

  • Напівсухе та напівсолодке столові вина чудово виглядають на тлі із закусками з кольорової капусти, смачними артишоками, спаржею, грибочками, а також всілякими рулетиками з м'ясних продуктів.
  • Рожеве напівсолодке вино чудово поєднується з прохолодними і холодними закусками з м'яса, сирами гострих сортів і десертами. А вина міцністю до 12 градусів добре розігрують апетит і відмінно підходять до супів, червоного м'яса, а також баранині і шашлику з свинини.
  • Натуральні солодкі вина (щось на зразок мускату) підходять до кави, морозива, печива і до різних фруктів, крім цитрусових.
  • Знамените «Радянське шампанське» підходить до устриць, мідій, різноманітних морепродуктів і білого м'яса. Варто зазначити, що даними напоями в основному відкривають заходи, тому їх або не закушують, або закушують фруктами, легкими бутербродами або м'ясною нарізкою.
  • Закуски до вина можуть бути найрізноманітнішими, починаючи від бутербродів на олії з ікрою і закінчуючи готовими основними стравами з індички або навіть шашлику. Однак потрібно пам'ятати, що страви не повинні перебивати смак вина. Чим краще якість алкогольного напою, тим простіше і менше повинна бути закуска.

    Якщо ви сумніваєтеся, яка закуска краще всього підійде до обраного вами напою, то необхідно пам'ятати, що найбільш універсальними варіантами є фрукти, різноманітні сири та м'ясна нарізка.

    Про правила подачі вин і страв до них можна ознайомитися в статті З чим п'ють вино | Правила подачі та вибір страви до вина.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту