Логотип сайту

Чим замінити маскарпоне?

Чем заменить маскарпоне?

Сир маскарпоне почали виробляти в кінці XVI-початку XVII століть в італійському регіоні Ломбардія. Завдяки 75% жирності і кремоподібної консистенції він ідеально підходить для приготування десертів і чізкейків.Так як сиру маскарпоне може просто не виявитися на полицях магазинів або його ціна буде висока, можна самостійно в домашніх умовах замінити цей сир - зробити його самому.

Традиційний рецепт

У традиційному рецепті використовували вершки з коров'ячого молока (або молока буйволиць), винний оцет і винну кислоту. Іноді для кращого згортання додавали лимонний сік. Його приготування у домашніх умовах схоже з приготуванням домашнього сиру. Але так як склад розрізняється, виходить інший продукт. Після того як згортають вершки, їх нагрівають, після цього охолоджують і поміщають в лляні мішки в прохолодне місце, щоб від продукту відокремилася сироватка. Кажуть, що маскарпоне лише умовно є сиром, так як для згортання не використовують ферменти і закваски.

Чим замінити сир маскарпоне: варіанти

Є кілька рецептів, в яких використовують смачні і корисні, а також більш дешеві інгредієнти. Можна домогтися схожого вершкового сиру для використання в десертах і приготуванні чізкейків, в тому числі і тірамісу.

  • Вам знадобляться жовтки, молоко, цукор, 10% вершки, збиті вершки жирні (близько 35%) та сир рікотта. Приготування: Змішайте молоко з жовтками і цукром і варіть 3 хвилини. Після цього додайте в каструлю сир рікотта та збиті вершки. Варіть до однорідної консистенції. За бажанням можете додатково збити.
  • Для приготування ще одного аналога сиру маскарпоне вам знадобиться змішати крем-сир, жирні вершки, вершкове масло хорошої якості. Якщо потрібно, щоб сир був більш вершковим, беріть солодковершкове масло, якщо потрібен більш солоний сир - кислосливочное. Майте на увазі, що кислосливочное масло може розрізнятися за ступенем солоності.
  • Також ви можете взяти жирний сир. Краще всього, звичайно, використовувати домашній. Його потрібно збити разом з жирними вершками (жирністю більше 35%). Тоді у вас вийде не тільки смачний, але і корисний аналог сиру. Додавати цукор або сіль - вирішувати вам.
  • Іноді замість маскарпоне використовують сир філадельфія. Незважаючи на те, що його можна частіше знайти в магазинах, десерт може вийти не з найдешевших. Але якщо вам лінь готувати, а маскарпоне немає, сміливо беріть філадельфію;
  • Мабуть, найдешевший спосіб приготувати аналог сиру маскарпоне - збити жирну сметану (20% жирності) з жирним молоком (від 5%). В десертах такий аналог сиру буде виглядати, звичайно, не так, як класичний маскарпоне, але як його гідна заміна.
  • Рецепт маскарпоне в домашніх умовах

    Але і зробити маскарпоне в домашніх умовах зовсім не складно. Звичайно, рецептура буде трохи не традиційної, зате сир з цього рецепту більше інших буде схожий на потрібний нам сир.

    Вам знадобиться:

  • вершки (від 25% жирності) - 0,5 літра;
  • сік половинки лимона.
  • Приготування:

  • Вилийте в металеву каструлю вершки і протягом 10-12 хвилин нагрівайте їх на маленькому вогні, заважаючи час від часу. Температура в результаті повинна вийти близько 75 градусів.
  • Після того як вершки прогріються, додайте сік лимона і в наступні 5-7 хвилин нагрівайте, постійно заважаючи.
  • Коли вершки почнуть згортатися, зніміть з вогню і поставте каструлю остуджуватися.
  • Охолоджені вершки вилити в друшляк, але попередньо застеліть його приблизно сімома шарами марлі.
  • Приблизно через 3 години, коли стече вся сироватка, вас буде чекати домашній маскарпоне.
  • Ви можете використовувати його відразу або перекласти в чисту ємність і зберігати закритим у холодильнику кілька днів. За бажанням, якщо ви робите сир не на десерт, а, наприклад, для бутербродів, можете додати подрібнену зелень або горіхи.

    Приємного апетиту!

    Також вам може бути цікава стаття Чим замінити сир.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту