Логотип сайту

Як зробити шарлотку?

Как сделать шарлотку?

Дивіться відео

Як зробити шарлотку?

Шарлотка з яблуками - це дуже смачний і ароматний десерт, який відмінно підходить до сімейного та святкового столу. Приготувати його нескладно, головне - використовувати перевірений рецепт.

Класична шарлотка

При приготуванні яблучної шарлотки можна віддати перевагу класичним рецептом. Він передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • цукровий пісок - 200 г;
  • борошно пшеничне (вищий гатунок) - 200 г;
  • яйце - 3 шт.;
  • коньяк - 15 мл;
  • масло рослинне - 10 мл;
  • яблуко - 3 шт.;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • сіль - на кінчику ножа.
  • Зверніть увагу, що в цьому рецепті не передбачено використання розпушувача для тіста або соди, тісто стане пухким і м'яким за рахунок коньяку. Тому його необхідно обов'язково використовувати при приготуванні яблучного пирога. Процес приготування такий:

  • Збийте яйця з цукром за допомогою віночка, маса на основі цих інгредієнтів повинна збільшитися в об'ємі.
  • Борошно кілька разів просійте через сито, щоб наситити його киснем. Потім додайте її в яєчно-цукрову суміш, додайте ванілін і сіль, а потім все ретельно перемішайте.
  • В отриману масу додайте коньяк і знову перемішайте.
  • Візьміть форму для випічки, змастіть її трохи і відставте в сторону.
  • Яблука вимийте під проточною водою, просушіть, розріжте на часточки, які очистіть від насіння.
  • Шматочки плодів викладіть в довільному порядку у змащеній формі, а потім залийте їх тестом.
  • Поставте всі випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин, а потім витягніть її, трохи остудіть і подавайте до столу, попередньо розрізавши на порційні шматочки.
  • Шарлотка в мультиварці

    Зробити шарлотку з яблуками можна в мультиварці. Вона вийде не менш смачною, ситною і ароматною, так як мультиварка відмінно підходить для приготування випічки. Щоб спекти яблучний пиріг, вам будуть потрібні ці інгредієнти:

  • борошно - 200 г;
  • яйце - 5 шт.;Шарлотка
  • цукор - 170 г;
  • яблуко - 4 шт.;
  • сіль - щіпка;
  • розпушувач - ч. л.;
  • вершкове масло - 15 г;
  • розчин лимонної кислоти - 10 мл;
  • кориця і ваніль - за 3 р.
  • Рецепт приготування шарлотки в мультиварці такий:

  • Яблука вимийте під проточною водою, просушіть і наріжте на скибочки. Щоб вони не потемніли, збризніть їх розчином лимонної кислоти.
  • Охолоджені яйця збийте міксером до густої піни, додавши в них попередньо щіпку солі.Шарлотка в мультиварке
  • Потім почніть поступово всипати у яєчну масу цукор, розпушувач і ванілін, продовжуючи її при цьому збивати.
  • Тепер додайте туди борошно і обережно перемішайте. Важливо, щоб у готовому тісті не було грудочок.
  • Змастіть ємність мультиварки розтопленим вершковим маслом.
  • На її дно налийте трохи тесту, а потім викладіть поверх яблука. Їх посипте корицею і невеликою кількістю цукру.
  • Поверх яблук вилийте тісто і трохи струсіть його, щоб воно рівномірно розподілилася.
  • На мультиварці встановіть режим «Випічка» на 1 годину. Під час приготування шарлотки важливо не відкривати кришку приладу.
  • Готовий пиріг залиште в мультиварці ще на 5-10 хвилин, щоб він трохи охолов. Потім викладіть його на блюдо і розрізати на порційні шматочки. За бажанням ви можете посипати шарлотку кунжутом або цукровою пудрою.
  • Зробити яблучний пиріг самостійно ви можете і за рецептом, який представлений у статті: Як готувати шарлотку.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту