Логотип сайту

Як приготувати агрус?

Как приготовить крыжовник?

Аґрус - це дуже смачна і корисна ягода, з якої можна приготувати варення і компот на зиму, так і желе, вино і навіть домашній оцет. У цій статті розповідається, як приготувати агрус з допомогою різних цікавих рецептів.

Як приготувати компот з агрусу

Компот з агрусу можна готувати як з одного тільки агрусу, так і з додаванням інших сортів ягід і фруктів. Крім того, він може бути чудовим напоєм не тільки на зиму, але і в жарку пору року. Тому влітку ви можете робити компот з агрусу в невеликій кількості без консервації, щоб вгамовувати спрагу свіжим напоєм. Ось дуже простий рецепт компоту з агрусу:

  • На 1 трилітрову банку береться близько 1 кг ягоди, 0.5 кг цукрового піску і 3 гілочки свіжої м'яти (на ваш розсуд).
  • Видалити хвостики на аґрусі, ягоду промити і викласти в друшляк.
  • Банки простерилізувати, наповнити аґрусом.
  • Закип'ятити в каструлі 3 л води, залити нею банки доверху, закрити кришкою і залишити на 10 хвилин.
  • Злити воду назад в каструлю, довести до кипіння і повторити процедуру.
  • Знову злити воду в каструлю, додати цукор і варити 5 хвилин.
  • Викласти листочки м'яти на ягоди, залити приготовленим сиропом в гарячому вигляді і закрити кришками.
  • Накрити банки теплою ковдрою і залишити до охолодження.
  • Після цього можна перекласти компот в холодильник.

    Як приготувати вино з агрусу

    Рецепт приготування вина з агрусу наступний:

  • 1.5 кг агрусу очистити, помити і розім'яти ложкою.
  • З 1 кг цукрового піску і 1.5 л води зробити сироп, залити їм аґрус в скляному посуді, розмішати і залишити при температурі 16-18 градусів.
  • Гору посуду повинен залишатися вільним, щоб сік не перелився: вміст слід перемішувати пару раз в день дерев'яною ложкою.
  • Через тиждень відокремити сік від маси за допомогою марлі, сік помістити в пляшки з натуральними пробками.
  • У пробці зробити дірку, через яку вставити гумову трубку. Інший її кінець помістити в пляшку з водою, щоб вуглекислий газ виходив при бродінні.
  • Через 6 тижнів з'явиться осад, а вино стане прозорим. Потрібно перелити його в пляшки і залишити ще на 2 місяці.
  • Таке вино необхідно зберігати при температурі до 12 градусів і не довше року.

    Читайте також про спосіб приготування оцту з агрусу в нашій статті Як приготувати домашній оцет.

    Як приготувати варення з агрусу

    Досить популярним є варення з аґрусу. Щоб джем вийшов ніжним і однорідним, слід ретельно ягоди очистити від шкірки.

  • На 1 кг ягід знадобиться 1 стакан води і 1 кг цукрового піску.
  • Агрус очистити і промити.
  • На сильному вогні проварити ягоди в невеликій кількості води.
  • Коли агрус стане м'яким, розтерти його в ситі, викласти назад в каструлю і варити з додаванням цукру.
  • Коли суміш буде тягнутися, а не капати, джем буде готовий.
  • Після охолодження масу викласти у стерилізовані банки і закатати.
  • Такий джем подають до чаю і використовують у випічці в якості начинки.

    Про спосіб приготування желе з агрусу ви можете прочитати в нашій статті " Як зробити желе.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту