Логотип сайту

Як приготувати коропа в духовці?

Как приготовить карпа в духовке?

Короп - це один з найбільш смачних сортів риби, який чудово поєднується з різними овочами та гарнірами. Тому, якщо знати, як смачно приготувати коропа в духовці, можна робити з нього страви на кожен день, так і з нагоди якогось свята.

Як приготувати коропа в духовці у фользі

Карпа, як і іншу рибу, запечену в духовці, нерідко готують у фользі. Це дозволяє зберегти всі смакові якості даного сорту, а також отримати соковите і ніжне м'ясо. Карпа можна запікати просто зі спеціями, а можна додати до нього різні овочі або приготувати фаршировану рибу. Ось дуже простий рецепт приготування коропа у фользі:

  • 1 короп (близько 1.5 кг) очистити від луски, видалити нутрощі і ретельно промити під проточною водою.
  • Натерти рибу сіллю з усіх боків всередині і зовні.
  • Очистити 3-4 шт. ріпчастої цибулі, нарізати тонкими півкільцями, викласти в миску і посолити.
  • Додати жменю чорного перцю і 4 подрібненого лаврового листа, пом'яти і перемішати руками.
  • Викласти частину (1/3) лука на фольгу, зверху покласти карпа.
  • У черевце риби покласти другу третину цибулі з приправою, а залишилася покрити карпа.
  • 1 столовою ложкою оливкової олії полити рибу зверху, загорнути фольгу і покласти в холодильник на кілька годин.
  • Розігріти духовку до 200 градусів, помістити рибу на деко в фользі і готувати 1 годину.
  • Гарніром до такої страви може послужити відварну картоплю або рис.

    Як приготувати коропа в духовці з овочами

    Фаршированого коропа можна готувати з різними овочами та фруктами. Інгредієнти наступного рецепту ви можете кожен раз замінювати новими:

  • Карпа (1 шт.) очистити, видалити нутрощі і промити.
  • З 3-4 лаймів вичавити сік, покласти в нього рибу, посолити і поперчити її зовні і всередині, залишити маринуватися в соку на 2 години.
  • 2 цибулі нарізати півкільцями, 1 моркву - кружальцями, 5-6 помідорів черрі - дрібними часточками.
  • Помістити овочі в черевце риби і закрити його за допомогою зубочисток.
  • Деко змастити олією і викласти на нього спочатку часточки віджатих лаймів, а потім фаршированого коропа.
  • Готувати при температурі 200 градусів 30-40 хвилин.
  • Подушка з лаймів допомагає шкірці карпа залишатися неушкодженою, а також не дає рибі пригоріти або прилипнути до листу. Дане блюдо подається зі стручковою квасолею і зеленню.

    Про інші способи приготування риби короп читайте також нашу статтю - Як приготувати коропа.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту