Логотип сайту

Що приготувати на Новий рік?

Что приготовить на Новый год?

Дивіться відео

Що приготувати на Новий рік?

Скоро Новий рік - пора веселощів, подарунків, очікування дива та здійснення бажань. Однак для багатьох святкування Нового року пов'язане з певними клопотами, так як бажання господині здивувати своїх гостей змушує її шукати оригінальні рецепти і визначатися з тим, що приготувати на Новий рік, щоб здивувати своїх гостей.

Якщо вам в голову не приходить нічого оригінальнішого, ніж олів'є і оселедець під шубою, в цій статті ви знайдете рецепти декількох страв, які прикрасять святковий стіл і викличуть захоплення у гостей.

Закуски

Багато дозволяють собі в Новий рік витратити трохи більше грошей на продукти, ніж зазвичай і купують дорогу ікру і червону рибу. А закінчується цей порив тим, що з них роблять банальні бутерброди. Щоб трохи урізноманітнити святковий стіл, спробуйте замість хліба використовувати крекери або тарталетки - так закуска буде виглядати акуратніше і оригінальніше.

Крім того, звичний хліб можна замінити вірменським лавашем і зробити, наприклад, рулетики з сьомгою.

Рулетики з сирним сиром і сьомгою

Інгредієнти:

  • Слабосолона сьомга - 0,4 кг
  • Сирний сир - 0,12 кг
  • Помідори - 4-5 шт.
  • Лаваш - 1 упаковка
  • Кріп - 0,1 кг
  • Майонез
  • Порядок приготування:

  • Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і дрібно порубаєте.
  • Змастіть перший лист лаваша тонким шаром майонезу, посипте кропом і викладіть зверху помідори.
  • На другий лист намажте сирний сир і викладіть нарізану рибу.
  • З'єднайте разом обидва листи.
  • Скачайте рулет, оберніть його харчовою плівкою і залиште на кілька годин у холодильнику.
  • Перед подачею на стіл вийміть рулет з плівки і наріжте його скибочками шириною близько сантиметра.
  • Салати

    У салатах для новорічного столу важливим є не тільки смак, але і ефектна подача. Чим оригінальніше буде викладений і прикрашений салат - тим більше шансів, що його оцінять і запам'ятають. Ми пропонуємо вам приготувати наступні варіанти салатів:

    Салат «Шишка»

    Інгредієнти:

  • Філе куряче - 0,3 кг
  • Картопля - 0,2 кг
  • Морква - 0,1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0,1 кгсалат шишка
  • Яйце - 4 шт.
  • Консервований горошок - 0,1 кг
  • Майонез для заправки
  • Сіль, перець - за смаком
  • Мигдаль - 0,1 кг
  • Зелень - для прикраси.
  • Порядок приготування:

  • Відварити куряче філе до готовності і наріжте його кубиками.
  • Зваріть разом картоплю і моркву. Очистіть від шкірки.
  • Зваріть яйця круто.
  • Розріжте кожен мигдальний горіх навпіл.
  • Натріть на крупній тертці картоплю, моркву і білки яєць.
  • На дрібній тертці натріть жовтки.
  • Почистіть цибулю і дрібно порубаєте його.
  • Злегка обсмажте цибулю з куркою.
  • Викладіть салат у формі овалу шарами: картопля, курка з цибулею, зелений горошок, морква, жовтки. Не забувайте кожен шар промащувати майонезом і злегка солити і перчити.
  • В останню чергу розподіліть рівномірно по всій поверхні білки і змастіть майонезом.
  • Зверху викладіть половинки мигдалю.
  • Використовуйте, наприклад, петрушку як листочків, щоб прикрасити салат.
  • Салат «Шапка Санти»

    Як ми вже говорили, на святковому столі головне - подача. Зараз ми розповімо, як зробити з банального салату «Мімоза» оригінальна новорічна страва.

    Інгредієнти:

  • салат шапка сантыБанку рибних консервів - 1 шт
  • Картопля - 0,3 кг
  • Морква - 0,2 кг
  • Цибуля - 0,15 кг
  • Яйця - 4 шт
  • Майонез для заправки
  • Сіль, перець - за смаком
  • Порядок приготування:

  • Відваріть моркву і картоплю, очистіть від шкірки і натріть на тертці.
  • Зваріть круто яйця, відокремте білки від жовтків і натріть їх окремо один від одного на дрібній тертці.
  • Почистіть і дрібно поріжте цибулю. Якщо хтось з гостей неприязно відноситься до цибулі, його можна ненадовго залити окропом перед тим, як покласти в салат, так він стане менш різким і гірким.
  • Відкрийте консерви і розімніть їх виделкою.
  • Тепер найголовніше - оформлення. Викладіть шарами консерви, цибуля, картопля, жовтки і моркву в формі трикутника, промазуючи кожен шар майонезом.
  • По одній стороні трикутника викладіть натерті на тертці білки смужкою завтовшки 3-4 сантиметри - це буде традиційна біла узлісся шапки.
  • З решти білків зробіть помпон на розі трикутника, який протилежний узліссі.
  • Гарячі страви

    Хоча з року в рік лікарі твердять, що важку їжу на ніч їсти шкідливо і в новорічну ніч не варто набивати животи до відвалу, до їхніх порад мало хто прислухається. Ми ж рекомендуємо вам все-таки подбати про своє здоров'я і здоров'я своїх гостей і в якості основного гарячого блюда приготувати не м'ясо, а рибу. Наприклад, фаршированого коропа - традиційне різдвяне блюдо в таких країнах, як Литва і Польща. Хоча коропа можна замінити будь-якою іншою рибою на ваш смак.

    Фарширований короп

    Інгредієнти:

  • Свіжа риба - близько 1,5 кгкарп
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Яєчний жовток - 2 шт
  • Білий черствий хліб - 0,1 кг
  • Молоко - 0,1 л
  • Сіль, перець - за смаком
  • Порядок приготування:

  • Очистіть рибу від луски і відріжте голову.
  • Акуратно вийміть кишки, не пошкодивши шкіру на череві.
  • Постарайтеся максимально акуратно зняти шкуру з м'яса карпа. Зупиніться десь за два сантиметра до хвоста, відріжте і акуратно вийміть м'ясо з кістками. Виверніть шкуру.
  • Відокремте рибне філе від кісток.
  • Перекрутіть філе фарш, додавши два жовтки, розмочений в молоці хліб і приправи за смаком.
  • Дрібно поріжте цибулю, обсмажте і додайте до фаршу. Перемішайте.
  • На деко викладіть нарізану кружечками моркву.
  • Щільно наповніть шкуру карпа фаршем і викладіть на моркву. Закрийте отвір відрізаною головою.
  • Змастіть рибу тонким шаром майонезу і запікайте в духовці при температурі 200 градусів 30-40 хвилин.
  • При бажанні можна прикрасити зверху зеленню і дольками лимона.
  • Створення кулінарних шедеврів вам також допоможе стаття Що приготувати на святковий стіл.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту