Логотип сайту

Як приготувати торт?

Как приготовить торт?

Дивіться відео

Як приготувати торт?

Незважаючи на те, що прилавки кондитерських буквально ломляться від достатку смачної випічки, торт, зроблений своїми руками, завжди буде на першому місці. Тим більше деколи так хочеться порадувати своїх коханих.

У статті ми запропонуємо кілька рецептів домашніх тортів.

Як приготувати домашню випічку

Торт "Графські руїни"

Інгредієнти

  • 1,5 склянки цукру;
  • 2 яйця;
  • 1,5 склянки просіяного борошна;
  • 2 ч. л. соди;
  • оцет;
  • 6 ст. л. какао;
  • 1/2 банки згущеного молока;
  • 30 гр вершкового масла;
  • 900 гр сметани високої жирності;
  • 1/2 склянки очищених подрібнених волоських горіхів.
  • Приготування

  • Погасіть соду оцтом і додати в миску з борошном.
  • Злегка збийте яйця з цукром за допомогою виделки.
  • В яєчну суміш додайте 2 столові ложки какао, 1 столову ложку сметани і згущене молоко.
  • Влийте отриману масу в борошно і добре перемішайте.
  • Розділіть тісто на дві частини.
  • Одну частину влийте в круглу форму і відправте випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
  • Потім спечіть другий корж на деку протягом 10 хвилин.
  • Далі готуємо крем: збийте міксером залишилася сметану з цукром.
  • Змастіть круглий корж частиною крему, зверху посипте горіхами.
  • Другий корж необхідно порізати невеликими кубиками (приблизно 3Х3 сантиметри).
  • Викладайте квадратні шматочки торта, попередньо вмочивши в крем, на круглий корж у вигляді гірки.
  • Проміжки, що утворилися залийте вершками і посипте торт горіхами.
  • Далі робимо глазур: змішайте 4 столові ложки какао, 4 столові ложки сметани, 6 столових ложок цукру в невеликій каструльці і варіть суміш на повільному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Додайте вершкове масло і поваріть ще 5 хвилин.
  • Прикрасьте торт постигла глазур'ю і дайте настоятися 2-3 години.
  • Вафельний торт

    Інгредієнти

  • 4 яєчних білка і 1 жовток;
  • 15 гр желатину;
  • пачка вафель (350 гр);
  • 1,5 склянки цукру;
  • плитка чорного шоколаду;
  • 110 гр вершкового масла;
  • 1 стакан очищених подрібнених горіхів (арахіс, волоський тощо);
  • 100 гр жирних вершків.
  • Приготування

  • Спочатку необхідно зробити карамельну глазур. Для цього розтопіть на сковороді 10 грамів вершкового масла. Всипте склянку цукру і помішуйте, включивши середній вогонь конфорки. Коли цукор стане коричневим, зніміть сковороду. Влийте чверть гарячої води і знову поставте на вогонь. Варіть суміш на слабкому вогні, постійно помішуючи. Як тільки цукор повністю розчиниться, влийте теплі вершки і ретельно перемішайте. Проваріть суміш хвилину і поставте остуджуватися.
  • Дрібно подрібніть третину пачки вафель.
  • Збийте жовток і додайте до подрібненим вафель і ретельно перемішайте суміш.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Застеліть форму для випічки пергаментним папером, влийте вафельну суміш і поставте в духовку на 10 хвилин. Залиште корж остигати.
  • Розведіть желатин двома столовими ложками холодної води і злегка підігрійте до повного розчинення желатину.
  • Збийте білки з трьома столовими ложками цукру в густу піну за допомогою міксера.
  • У збиті білки додайте остиглу карамельну глазур, желатин і горіхи і знову збийте міксером.
  • Поставте масу в холодильник на півгодини;
  • Промажте корж застиглим кремом і викладіть шар вафель. Знову промажте кремом і знову викладіть шар вафель до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Розтопіть на водяній бані шоколад.
  • Розітріть вершкове масло з цукром, додайте до шоколаду і добре перемішайте.
  • Полийте торт шоколадною сумішшю.
  • Поставте торт в холодильник на пару годин.
  • Як зробити домашній торт без випічки

    Зефірний торт

    Інгредієнти

  • півкіло зефіру;
  • 200 гр сухого печива;
  • 200 гр вершкового масла;
  • 1 стакан очищених подрібнених волоських горіхів;
  • банку згущеного молока.
  • Приготування

  • Поставте згущене молоко варитися на 1 годину.
  • Розітріть вершкове масло і додайте до звареної згущеному молоці.
  • Залиште невелику частину горіхів для прикраси торта, а решта додайте до згущеному молоці.
  • Натріть 2/3 частини печива і додайте в крем.
  • Розділіть зефір на половинки і викладіть шар на тарілці.
  • Зверху промажте кремом і знову викладіть шар зефіру. Чергуйте шари, поки не закінчаться інгредієнти (останній шар повинен бути з крему).
  • Посипте торт залишками подрібненого печива і горіхів.
  • Поставте торт в холодильник на пару годин.
  • Шукайте рецепти в інших наших статтях:

  • Як спекти торт
  • Як приготувати печінковий торт
  • Як приготувати торт "Наполеон"
  • Приємного чаювання!

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту