Логотип сайту

Як приготувати домашній лаваш?

Как приготовить домашний лаваш?

Виявляється, справжній лаваш можна легко приготувати вдома. Як приготувати лаваш в домашніх умовах, ми вже розповідали у статті " Як зробити лаваш. Пропонуємо вам два рецепти національного східного хліба: толстого грузинського лаваша в духовці і тонкого вірменського лавашу на сковороді.

Товстий лаваш

Інгредієнти:

  • 0,5 кг. пшеничного борошна;
  • 1 ч. л. з гіркою сухих дріжджів;
  • 1, ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 0,5 ст. води.
  • Як приготувати домашній лаваш по-грузинськи: інструкція

  • Борошно просіваємо в миску і додаємо до неї сіль, цукор і дріжджі. Перемішуємо.
  • Вливаємо в суху суміш теплу кип'ячену воду. Воду ллємо тонкою цівкою і одночасно все перемішуємо дерев'яною лопаткою. Потім додаємо столову ложку рослинного масла і вже замішуємо руками тісто.
  • Чисту миску змащуємо рослинним маслом. Кладемо в неї тісто, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на годину. Після цього тісто обминаємо і знову відставляємо підходити ще на 40 хвилин.
  • Духовку розігріваємо до 210 градусів.
  • Змащуємо рослинним маслом деко і руки.
  • Тісто ділимо навпіл. Одну частину залишаємо в мисці, другу, скатав в кулю, кладемо на деко і розминаємо в круглий коржик. Продавлюємо по краю кола й усередині нього борозенки.
  • Залишаємо корж на деку підходити ще 10 хвилин, скроплюємо водою і ставимо в духовку приблизно на півгодини.
  • Готовий знову лаваш збризкуємо, накриваємо рушником і залишаємо остигати.
  • Тонкий лаваш

    З тонкого лаваша можна приготувати різні закуски. Як це зробити, читайте в статті Що приготувати з лаваша. А для приготування самого лаваша нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 4 ст. борошна;
  • 1,3 ст. води;
  • 1 ст. л. горілки;
  • 1 яйце;
  • 1 щіпка солі;
  • 3 ст. л. рослинного масла.
  • Приготування:

  • Наливаємо в каструльку воду, змішану з сіллю і рослинним маслом, і доводимо до кипіння.
  • Половину склянки борошна висипаємо в миску і заварюємо її закипілої водою, потроху додаючи воду і ретельно перемішуючи. Залишаємо остигати.
  • В заварне тісто додаємо горілку і яйце, перемішуємо і, поступово підсипаючи борошно, замішуємо тісто.
  • Кладемо тісто в миску, накриваємо рушником і залишаємо приблизно на годину. За цей час двічі переминаем тісто.
  • Беремо сковороду як можна більшого діаметра. Тісто ділимо на шматочки. На присипаному борошном столі розкачуємо перший шматочок тесту як можна тонше, намотуємо його на качалку і переносимо на деко. Смажимо лаваш на плиті на сухій сковороді.
  • Як тільки на випікається коржику почнуть з'являтися бульбашки, перевертаємо її і підсмажуємо другу сторону.
  • Можна також спекти лаваш на деку, поставивши його відразу на кілька конфорок. Готові коржі можна зберігати в звичайному поліетиленовому пакеті приблизно три дні.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту