Логотип сайту

Як приготувати круасани?

Как приготовить круассаны?

Круасани люблять і дорослі і діти, а якщо вони ще й з якоюсь начинкою, то від них важко відірватися будь-якій людині. Адже, знаючи як приготувати круасани, можна балувати цим ласощами рідних частіше. Тим більше, що рецепт не складний, і з ним впорається будь-яка господиня, головне – це бажання, а часу на випічку піде всього 35 хвилин.

Готуємо круасани з дріжджового тіста

Перед тим, як робити круасани, потрібно запастися наступними продуктами:

  • 2 жовтка яйця
  • 10 гр. сухих дріжджів
  • 1,5 склянки молока
  • 1 яйце
  • 200 гр. масла
  • 3,5 склянки пшеничного борошна
  • по 1 чайної ложки солі і цукру
  • Спочатку в склянці теплого молока слід розмішати цукор і розчинити дріжджі, які повинні почати «ходити», тобто на поверхні повинна з'явитися пінка. Але за цей час потрібно злегка збити жовтки.
  • Далі потрібно просіяти борошно і додати в неї жовтки, залишок молока, дріжджі, сіль і вимісити тісто. Готове тісто потрібно сформувати в кулю і хрестоподібно надрізати його зверху. Після чого його слід накрити і поставити на 12 годин у холодильник.
  • Піднялося тісто треба розкачати. У вас повинен вийти пласт квадратної форми завтовшки не більше 2 див.
  • Тепер потрібно розкачати качалкою вершкове масло до товщини 1 см через харчову плівку, викласти його на тісто і загорнути тестом як конверт. Потім тісто треба розкачати, акуратно повертаючи, але, не перевертаючи пласт. Після чого тісто потрібно скласти в 3 шари і прибрати в холодильник на півгодини.
  • По закінченні цього часу слід дістати охолоджене тісто і розкачати його в квадрат, тільки не перевертаючи. Потім його знову потрібно скласти в прямокутник і помістити в холодильник десь на 30 хвилин. Цю процедуру потрібно повторити ще один раз.
  • Після третьої "заморозки" тісто треба розкачати в прямокутник товщиною близько 0,5 см і гострим ножем розрізати пласт на трикутники близько 15х15х10 див. як бачите готувати круасани, не складно, але трудомістко.
  • Потім підставу кожного трикутника потрібно злегка надрізати і згорнути трубочкою. А потім викласти їх на деко, накрити рушником і поставити на 1 годину в яке-небудь тепле місце.
  • Як тільки круасани піднімуться, потрібно вбити яйце і змастити їх. Випікати вироби потрібно при 200 градусах 35 хвилин. До готовим ранкових круасанів можна подати варення, згущене молоко або конфітюр.
  • Круасани з листкового тіста

    Щоб спекти круасани з листкового тіста вам знадобиться придбати в супермаркеті, або зробити самостійно. Для нього вам знадобляться наступні інгредієнти:

    Інгредієнти:

  • Цукор - 50 г
  • Борошно - 500 г
  • Яйце -1 шт.
  • Молоко та масло вершкове - 250 г
  • Жовток - 1 шт.
  • Дріжджі - 6 г
  • Сіль - 10 г
  • Шоколад - 100 г
  • Спочатку потрібно вимісити еластичне тісто і відправити його на півгодини в холодильник. Потім дістати його і розкачати в квадрат 40х40 див. Потім потрібно змастити маслом 2/3 тіста і згорнути його внапуск 2 рази і знову поставити в холодильник. Таку процедуру потрібно повторити 5 разів.
  • Щоб можна було пекти круасани, треба розкачати тісто в прямокутник, після чого нарізати трикутниками, поклавши в його основу фрукти, варене згущене молоко або шоколад і закрутити в трубочку, надавши йому форму рогалика, злегка зігнувши.
  • Потім змащуємо жовтком і випікаємо при температурі 220°С. Як тільки вони підрум'яняться їх можна витягнути і покликати домочадців знімати пробу. Приємного чаювання! Тепер ви знаєте, як зробити круасани, і будете робити їх частіше.
  • Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту