Логотип сайту

Як приготувати паштет з печінки?

Как приготовить паштет из печени?

Печінка є корисним і дієтичним продуктом. Правда, дуже часто у багатьох рецептах печінку треба смажити. Жарення підходить не для всіх, так як хто дотримується дієти, а у когось у сім'ї підростає маленька дитина. Щоб корисно, швидко і низькокалорійні приготувати печінку, зробіть з неї паштет.

Паштет з курячої печінки

Ви можете взяти за основу цей рецепт і замінити куряче м'ясо на м'ясо індички - страва вийде ще більш дієтичним і не менш корисним.

Вам знадобиться:

  • 500 грам курячої печінки;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 100 грам вершкового масла;
  • Сіль;
  • Перець.
  • Печінка очистіть від плівок. Варіть її разом з цибулею і морквою протягом години, після чого дістаньте продукти і дрібно їх порізати. Поки вони теплі, змішайте їх з трохи підтоплених вершковим маслом, сіллю і перцем. Ретельно перемішуйте, поки масло не розтане повністю, і збийте блендером до однорідної маси. Паштет можна їсти відразу. Також ви можете зберігати його в холодильнику протягом 3 днів.

    Паштет з яловичої печінки

    Яловича печінка частіше інших використовується для домашнього паштету, так як вона більш ситна.

    Вам знадобиться:

  • 600 грам печінки;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • Сіль;
  • Перець.
  • Печінка очистіть від плівок і проток. Помийте і поріжте шматочками товщиною 2-3 сантиметри моркву. Увімкніть мультварку, гущавину наповніть водою, покладіть в неї ємність для приготування на пару. У цю ємність викладіть печінку і моркву. Закрийте кришку, встановіть режим "На пару" і готуйте 40 хвилин. За цей час зваріть яйця, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Приготовані інгредієнти змішайте, посоліть, поперчіть, пропустіть через м'ясорубку. Також ви можете подрібнити печінку, моркву і яйця і збити в блендері.

    Паштет із свинячої печінки

    Чудовий паштет на зиму можна приготувати з свинячої печінки. Вона більш калорійна і поживна, довше зберігається в холодильнику - близько 5 днів.

    Вам знадобиться:

  • 700 грам свинини;
  • 150 грам вершкового масла;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • Чорний перець;
  • Сіль.
  • Печінка очистіть від плівок і дрібно поріжте. У приготовлену пасеровку з цибулі, моркви і 50 грам вершкового масла викладіть печінку, смажте до готовності протягом 10 хвилин, приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. Після цього зніміть з вогню, перекладіть в окремий посуд печінку, цибулю та моркву, додайте 100 грам розтопленого вершкового масла, перемішайте. Посоливши і поперчив, пропустіть продукти через м'ясорубку або збийте блендером. Готове.

    Приємного апетиту!

    Також вам можуть бути цікаві інші наші статті

  • Як зробити паштет
  • Як приготувати курячу печінку
  • Як приготувати свинячу печінку
  • Що приготувати з печінки
  • Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту