Логотип сайту

Як приготувати опеньки?

Как приготовить опята?

Свіжі та заморожені опеньки підходять для приготування різних страв. Так, з ними можна зробити тушковану картоплю або запіканку. Рецепти цих страв наведено далі.

Як приготувати тушковані опеньки з картоплею

Перед тим як приготувати опеньки з картоплею, потрібно запастися наступними інгредієнтами:

  • опеньки свіжі або заморожені - 300 г;
  • картопля - 4 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • часник - 1 зубчик;
  • вершкове масло - 20 грам;
  • перець і сіль - за смаком;
  • рослинна олія 20 мл
  • Потім дійте наступним чином:

  • Візьміть опеньки і розморозьте їх, якщо вони у вас свіжі, то відразу поставте варити. Про те, як це правильно робити докладно розказано в цій статті: Скільки варити опеньки. Відварені опеньки відкиньте на друшляк і відкладіть в сторону.
  • Очищену картоплю, цибулю і часник наріжте на невеликі шматочки. Поставте сковорідку на вогонь, налийте олію і накалите. Викладіть туди нарізані інгредієнти, накрийте кришкою і тушкуйте до напівготовності. Після чого перекладіть в сковорідку гриби і все перемішайте, обов'язково поперчіть і досоліть. Потім тушкуйте все це під закритою кришкою до готовності.
  • Готову страву подавайте гарячим, попередньо додавши в нього шматочки вершкового масла.
  • Як зробити запіканку з опеньками

    Для такої страви необхідні такі інгредієнти:

  • опеньки - 300 г;
  • сир - 50 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • картопля - 10 шт.;
  • молоко - 0,5 склянки;
  • борошно - 3 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі - 15 г;
  • сіль - за смаком;
  • сода - 1 г;
  • рослинна олія - 50 мл
  • Готується запіканка по цьому рецепту в кілька етапів, а саме:

  • Візьміть відварені опеньки і перекладіть на сковорідку. Почніть їх обсмажувати за схемою, представленої тут: Як смажити опеньки.
  • Очистіть картоплю, наріжте на шматочки і відваріть. Потолките її з маслом і молоком.
  • Натріть сир, змішайте його з яйцями, борошном, содою і сіллю. Все це перекладіть в картоплю. Обов'язково перемішайте і вилийте масу частину від неї в змащену і посипану сухарями форму. Після чого потрібно розкласти опеньки. Їх потім залийте залишилася картопляною масою.
  • Надішліть запіканку в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин. Вона повинна буде стати рум'яної. Після чого витягуйте її, розріжте на шматочки і подавайте до столу.
  • Також можна засолити опеньки на зиму. Такі заготовки виходять смачними і підходять до багатьох страв. Про те, як їх робити розказано в цій статті: Як солити опеньки.

    Додати коментар
    Ім'я:*
    Пошук по сайту